Yoga Geleen

Hatha Yoga, Easy Flow Yoga en Yin Yoga

Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India en was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Het woord yoga betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Er is in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga.

De lessen bij ons zijn een mooie combinatie van Hatha yoga en Easy Flow Yoga. Deze twee varianten lijken qua houdingen en beoefening veel op elkaar. Easy Flow Yoga is een rustigere variant van Ashtanga yoga, waarbij de houdingen vloeiend in elkaar overgaan. De houdingen zijn met elkaar verbonden door adem en beweging, je beweegt langzaam van de ene houding naar de volgende, zodat er een ‘flow’ ontstaat. Bij Hatha Yoga worden de houdingen meer los van elkaar ervaren; ontspanning en inspanning worden zo op een prettige manier afgewisseld.

Yin yoga is een rustige vorm van yoga die je uitnodigt om je grenzen binnen jouw lichaam te ontdekken. Doordat de houdingen langere tijd aangehouden worden kom je in een diepere ontspanning en word je je meer bewust van jouw lichaam.
De les is toegankelijk voor iedereen. Door kleine aanpassingen word je geholpen in iedere fase van de oefening. De les wordt gegeven op zondag door Daphne van Loo.

Je zal gauw ontdekken dat yoga een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Een aantal voordelen van yoga die de kwaliteit van je leven zullen verhogen: yoga doet wonderen voor je humeur, het kalmeert en ontspant, herstelt en geeft energie en kracht. Het verbetert het immuunsysteem, vermindert stress en zorgt voor innerlijke rust.

Yoga hoef je niet te kunnen, maar mag je doen. Yoga is niet het streven naar een doel, maar de beoefening zelf is wat maakt dat je merkt dat het werkt voor jou. Hatha en Easy Flow Yoga volg je bij Yogastudio Mieke van Wersch in Geleen. Mieke is gespecialiseerd in het geven van Hatha en Easy Flow Yoga.

 

 

June 3, 2020
Online yoga lessen | Yogastudio Mieke van Wersch

Nog steeds kun je ook ONLINE onze lessen blijven volgen. Nu staan alle voorgaande lessen van april ... See more

Yogastudio Mieke van Wersch biedt ook online yogalessen aan. Hier vindt je een overzicht met het ... See more


Copyright Mieke van Wersch 2019