Yoga Geleen

Hatha en Easy Flow Yoga

Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India en was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Het woord yoga betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Er is in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga.

Yoga vraagt niets ongewoons of het onmogelijke, het gaat om het zoeken naar een comfortabele grens in elke houding. Ben je bewust waar je grens ligt, luister naar je lichaam en maak verbinding met je gevoel. Je lichaam is je gids die het beste weet wat goed voor jou is.

Hatha Yoga en Easy Flow Yoga lijken qua houdingen en beoefening veel op elkaar. In mijn lessen maak ik een mooie combinatie van deze 2 varianten. Easy Flow Yoga is een rustigere variant van Ashtanga yoga, waarbij de houdingen vloeiend in elkaar overgaan. De houdingen zijn met elkaar verbonden door adem en beweging, je beweegt langzaam van de ene houding naar de volgende, zodat er een ‘flow’ ontstaat. Bij Hatha Yoga worden de houdingen meer los van elkaar ervaren; ontspanning en inspanning worden zo op een prettige manier afgewisseld.

Je zal gauw ontdekken dat yoga een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Een aantal voordelen van yoga die de kwaliteit van je leven zullen verhogen: yoga doet wonderen voor je humeur, het kalmeert en ontspant, herstelt en geeft energie en kracht. Het verbetert het immuunsysteem, vermindert stress en zorgt voor innerlijke rust.

Yoga hoef je niet te kunnen, maar mag je doen. Yoga is niet het streven naar een doel, maar de beoefening zelf is wat maakt dat je merkt dat het werkt voor jou. Hatha en Easy Flow Yoga volg je bij Yogastudio Mieke van Wersch in Geleen. Mieke is gespecialiseerd in het geven van Hatha en Easy Flow Yoga.

” Ik volg al een aantal jaren yogalessen. Ik dacht altijd dat het niets voor mij was, maar in een minder prettige periode in mijn leven besloot ik om een proefles te nemen. Ik wilde tot rust komen, en dat lukte al bij de eerste les! Even stilstaan bij jezelf, het hier en nu. Je staat er dan vrijwel meteen bij stil hoe je alles aan je voorbij laat gaan, en meegaat in de drukte van het dagelijks leven. Door yoga kan ik, waar dan ook, even “terug naar mezelf”, waardoor de drukte om me heen minder wordt. Kortom: heerlijk! De drukte om ons heen kunnen we niet veranderen. Wél de rust in jezelf! ”

Inge, cursiste sinds december 2013

 

December 9, 2019

Volg je ons ook al op Instagram?

https://www.instagram.com/__yogastudiomiekevanwersch__/


Copyright Mieke van Wersch 2019