Hatha Yoga Geleen

Hatha Yoga

Hatha yoga is de meest beoefende vorm van yoga in het westen, en gaat over de verbinding tussen lichaam en geest. Bij Hatha yoga ligt de focus op de ademhaling in combinatie met de asana’s (houdingen); balans vinden tussen kracht en ontspanning.

Het woord yoga betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India en was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Er is in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga.

Yoga vraagt niets ongewoons of het onmogelijke, het gaat om het zoeken naar een comfortabele grens in elke houding. Ben je bewust waar je grens ligt, luister naar je lichaam en maak verbinding met je gevoel. Je lichaam is je gids die het beste weet wat goed voor jou is.

Je zal gauw ontdekken dat yoga een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Er zijn meer dan 1001 redenen om yoga te beoefenen. Een aantal voordelen van yoga die de kwaliteit van je leven zullen verhogen: yoga doet wonderen voor je humeur, het kalmeert en ontspant, herstelt en geeft energie en kracht. Het verbetert het immuunsysteem, vermindert stress en zorgt voor innerlijke rust.

Yoga hoef je niet te kunnen, maar mag je doen. Yoga is niet het streven naar een doel, maar de beoefening zelf is wat maakt dat je merkt dat het werkt voor jou. Hatha Yoga volg je bij Yoga en Meditatie Mieke van Wersch in Geleen. Mieke is gespecialiseerd in het geven van Hatha Yoga.

” Ik volg al een aantal jaren yogalessen. Ik dacht altijd dat het niets voor mij was, maar in een minder prettige periode in mijn leven besloot ik om een proefles te nemen. Ik wilde tot rust komen, en dat lukte al bij de eerste les! Even stilstaan bij jezelf, het hier en nu. Je staat er dan vrijwel meteen bij stil hoe je alles aan je voorbij laat gaan, en meegaat in de drukte van het dagelijks leven. Door yoga kan ik, waar dan ook, even “terug naar mezelf”, waardoor de drukte om me heen minder wordt. Kortom: heerlijk! De drukte om ons heen kunnen we niet veranderen. Wél de rust in jezelf! ”

Inge, cursiste sinds december 2013

 


Copyright Mieke van Wersch 2019